Trinamiek & interne mobiliteit

10 juli 2018
Een veilige sprong in het diepe! Debby Lutz werkt nu 19 jaar voor basisschool De Schouw in Nieuwegein. Dat is al een hele tijd. Het kan enorm stimuleren en verfrissen om dan een nieuwe stap te zetten in je carrière.

Dat kan binnen Trinamiek goed door gebruik te maken van interne mobiliteit. Debby waagde deze stap en vindt het een super veilige manier om in het diepe te springen omdat ze op een school van Trinamiek blijft werken. Daardoor blijft haar arbeidsovereenkomst hetzelfde.


Speeddating

Dit jaar zijn er speeddates georganiseerd voor leerkrachten van Trinamiek die ook zo'n nieuwe stap willen zetten in hun carrière én voor Trinamiek scholen die vacatures hebben. Debby: 'De speeddates waren erg leuk en laagdrempelig opgezet. Je ontving van tevoren een e-mail welke scholen bepaalde vacatures hadden en dat maakte de selectie vooraf natuurlijk wat gerichter. Toch heb ik op de speeddate bijeenkomst ook met andere directeuren gesproken.'
Een flink aantal leerkrachten en directeuren hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en op basis daarvan zijn er nu meer dan tien leerkrachten die volgend schooljaar op een andere school binnen Trinamiek beginnen met behoud van hun huidige arbeidsovereenkomst.   


Leren van en met elkaar

Debby begint na de zomervakantie in groep 6 op basisschool De Tweeklank. 'Ik denk dat ik ook weer heel veel kan leren van het werken in een nieuwe omgeving en ik kan natuurlijk mijn eigen ervaringen van De Schouw delen met mijn nieuwe collega's van De Tweeklank. Zo blijf je van en met elkaar leren.'