Kamp je met een permanent snurkprobleem? Gebruik een snurkbeugel

snurkbeugel

Als je van je omgeving te horen krijgt dat je ’s nachts erg vaak snurkt, dan is dat een probleem dat de moeite van het aanpakken waard is. Mensen die denken dat dit probleem niet of nauwelijks valt op te lossen hebben het hierbij gelukkig mis. De meeste mensen die vaak snurken kunnen dit probleem namelijk deels of zelfs geheel verhelpen door een snurkbeugel te gebruiken tijdens het slapen. Een snurkbeugel is in feite een mondstuk dat je onderkaak een klein beetje naar voren duwt. Hierdoor kan je tong zich niet volledig ontspannen en wordt de luchtdoorgang waarschijnlijk niet zo nauw, waardoor het snurken minder wordt of zelfs verdwijnt. Waarom het aan te raden is deze strategie te volgen kun je hieronder lezen.

Goede redenen om gesnurk aan te pakken

Om deze redenen is het elke snurker aan te bevelen dit probleem te tackelen?

Snurken leidt in veel gevallen tot slaapstoornissen. Dit zorgt voor veel vermoeidheid en een mindere productiviteit overdag. Dat heeft vervolgens weer vele mogelijke nadelige gevolgen, waaronder een verhoogde kans op overgewicht, een hoge bloeddruk en beroertes.

Het snurkgeluid is onplezierig voor je omgeving, vooral voor eventuele mensen die op dezelfde kamer slapen. Dit geluid kan andere mensen zelfs uit de slaap houden.

snurkbeugel

Wat zijn andere manieren om snurken tegen te gaan?

Wanneer je wilt weten op welke manieren je je eigen gesnurk nog meer kunt verhelpen, zul je op de hoogte moeten zijn van de meest voorkomende oorzaken van het snurken. Welnu, bekend is dat mensen die vaak roken en/of alcohol drinken eerder snurkproblemen ontwikkelen dan mensen die dat niet doen. Ook slaappillen kunnen gesnurk in de hand werken. De belangrijkste oorzaak van snurken is echter vermoedelijk overgewicht. Mocht je dus aan overgewicht lijden, dan is het raadzaam te proberen af te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *