Mijn man gaat vreemd

relatietherapie

Als je man is vreemdgegaan doet dat veel met het vertrouwen in je relatie. Is het ook meteen een reden om jullie relatie te beëindigen? Van tevoren zal je misschien denken van wel, maar als je middenin een dergelijke situatie zit, is het allemaal niet zo zwart-wit. Vaak gaat aan vreemdgaan een lange geschiedenis van relatieproblemen vooraf. De relatie liep al een tijd niet zo lekker en uiteindelijk is je partner vreemdgegaan. Dit kan het einde van jullie relatie betekenen, maar dat hoeft niet. Vertrouwen en schuldgevoel staan vaak wel in de weg om weer gewoon de draad van jullie relatie op te pakken. Bovendien is het tijd om de relatieproblemen die al langer speelden aan te pakken. Juist vanwege de heftige gevoelens die komen kijken bij vreemdgaan is het moeilijk om hier samen uit te komen. Met de hulp van een relatietherapeut krijgt jullie relatie weer een kans.

Bouwen aan je relatie na overspel

Je vertrouwen heeft een enorme knauw gekregen als je man is vreemdgegaan. Praten met elkaar is moeilijk, omdat dit snel leidt tot verwijten naar elkaar. Er is veel spanning tussen jullie en dat komt de sfeer niet ten goede. Je hebt tijd nodig om alles te verwerken. Je wilt meteen een besluit nemen over de toekomst van jullie relatie. Met alle emoties die er spelen is dat moeilijk en ook niet zo verstandig. Jij voelt je onzeker en weet niet of je man nog wel van je houdt. Kan je hem nog wel vertrouwen? Je man voelt zich schuldig en hij schaamt zich. Zo spelen allerlei emoties een rol. Het is belangrijk om eerst de gevolgen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en dan pas ingrijpende beslissingen te nemen. Er zijn veel mogelijke redenen waarom je partner is vreemdgegaan. Een zoektocht naar spanning en het doorbreken van de sleur, het missen van waardering of een gebrek aan herkenning. Ook over het waarom van zijn vreemdgaan gaan jullie in gesprek als jullie de stap zetten richting relatietherapie.

Hulp van een relatietherapeut na vreemdgaan

Een relatietherapeut helpt jullie om weer echt met elkaar te communiceren. Ook ondersteunt de therapeut jullie om alle emoties een plek te geven. Als de spanning die er tussen jullie is, afneemt zullen jullie ook beter met elkaar kunnen communiceren. Daarnaast geeft dit ook weer de ruimte om open en eerlijk naar je relatie te kijken. Wat was de oorzaak van het vreemdgaan? Willen jullie in de toekomst nog verder met elkaar? Voor al deze vragen is ruimte in de therapiesessies. Relatietherapie is kortdurend en praktisch. De therapeut ondersteunt jullie waar nodig en dringt samen met jullie door tot de kern van jullie problemen. Met de handvatten die de therapeut jullie aanreikt, gaan jullie vervolgens zelf aan de slag. Zoek je een therapeut in de omgeving van Tilburg? Neem gerust contact op voor een kennismakingsafspraak. Ligt Tilburg voor jullie niet in de buurt? Ook op andere locaties in het land zijn relatietherapeuten die jullie graag verder helpen. Vreemdgaan hoeft niet het einde te betekenen. Het kan ook een nieuw begin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *