Tips over zorgverzekeringen

Nederland heeft een goed zorgsysteem. Wij hebben allemaal het geluk dat wij goede zorgverzekeringen hebben die veel kosten dekken. Het kiezen van een goede zorgverzekering is soms best veel uitzoekwerk. Je hebt vaak niet alles nodig en daarom is het zo handig dat je een basisverzekering kiest en die eventueel nog kunt aanvullen. Voor meer tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering kun je dit blog verder doorlezen.

Kies verstandig

Het samenstellen van een zorgverzekering kan per zorgverzekeraar verschillen. Elk pakket heeft een andere inhoud en kun je voorzien van andere aanvullende zaken. In Nederland ben je verplicht om een basisverzekering te hebben en de dekking is daarom ook overal hetzelfde. Omdat de pakketten zo verschillen is het handig om na te denken welke zorg je nodig denk te hebben aankomend jaar. Zo gaat niet iedereen naar de fysiotherapeut en wil niet iedereen aanvullend verzekerd zijn voor de tandarts. Ga daarom zorgverzekeringen vergelijken! Je kunt ze heel makkelijk met elkaar vergelijken, nadat je je wensen hebt ingevuld. Je kunt op deze manier gemakkelijk de prijzen met elkaar vergelijken.

Niet te veel betalen

Niemand wil te veel betalen en al helemaal niet voor je zorgverzekering. Zorgverzekeringen kunnen best prijzig zijn, maar er zijn een aantal mogelijkheden waarmee je geld kunt besparen.

  1. Het vergelijken van zorgverzekeringen biedt als voordeel dat je de goedkoopste er tussen uit kunt halen. Op een vergelijkingswebsite kun je vrij makkelijk filteren op prijs van laag naar hoog.
  2. Neem een hoger eigen risico. Doordat je een hoger eigen risico neemt, nemen je maandelijkse kosten af.
  3. Betaal je zorgpremie voor het hele jaar voorruit. Zorgverzekeraars bieden je dan kortingen aan die kunnen oplopen tot een korting van 2% op het totale bedrag.

(bron: Zorgkiezer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *