Verdwijnen je fysieke ongemakken niet met fysiotherapie? Overweeg manuele therapie

manuele therapie

Fysiotherapie is ontegenzeglijk een van de meest afgenomen vormen van therapie. Dit komt mede doordat je met een veelheid aan klachten deze vorm van therapie kunt afnemen, iets dat door medische specialisten ook daadwerkelijk wordt aangeraden. Bovendien wordt fysiotherapie over het algemeen gezien als ontspannend en aangenaam, in tegenstelling tot sommige andere soorten therapieën. Toch kan het in bepaalde gevallen zo blijken te zijn dat je fysieke klachten jammer genoeg niet verdwijnen dankzij de sessies aan fysiotherapie die je afneemt. Mocht dat het geval zijn, dan zou je kunnen overwegen om manuele therapie eens uit te proberen. Manuele therapie heeft namelijk een iets andere insteek dan fysiotherapie, want bij manuele therapie is het ’t uitgangspunt dat het lichaam één geheel heeft waarvan de verschillende ‘onderdelen’ allemaal invloed hebben op andere delen.

manuele therapie

Bij welke symptomen kan manuele therapie soelaas bieden?

Het is in het bijzonder als je last hebt van (onder andere) deze symptomen om eens voor een aantal sessies manuele therapie te gaan:

  • Een structureel stram aanvoelende rug.
  • Een specifieke blessure als een hernia of een whiplash.
  • Bepaalde kwetsuren aan bijvoorbeeld gewrichten, spieren en pezen. Je zou hierbij met name kunnen denken aan specifieke sportblessures. 
  • Algemene pijnklachten, waar ook in het lichaam, die moeilijk te verklaren zijn en die je door bijvoorbeeld fysiotherapie niet hebt kunnen oplossen. 
  • Andere klachten aan het bewegingsapparaat waardoor je te veel moeite hebt met het verrichten van simpele dagelijkse handelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *