Wat is floaten?

logo-cocon

Zoals de meeste mensen natuurlijk al wel zullen weten betekent floaten letterlijk drijven. Dit is dan ook waar het bedrijf T Cocon is gespecialiseerd is. Nadat je voorzichtig bent gaan liggen in de cocon, drijf je in een floatcabine. Deze cabine is gevuld met een zoutoplossing in water wat er voor zorgt dat je blijft drijven. Doordat je drijft en jouw lichaam zout opneemt, kunnen lichaam en geest optimaal ontspannen, dit is volgens hun als eeuwenlang bekend. Toch zullen de meeste mensen hier helemaal niets van af weten. De meeste mensen die een floatsessie hebben gedaan beschrijven deze ervaring als herboren worden of als volledig tot rust komen, best begrijpelijk natuurlijk. Daarnaast hoor je vaak dat de mensen die zo’n sessie gedaan hebben de avond erna goed geslapen hebben. 

Floaten klinkt als een raar iets, de meeste mensen zullen het dan ook wel niet kennen. Toch wordt het steeds populairder naarmate steeds meer mensen er meer over te weten komen. 

Floating helpt

Het blijkt uit een groot wetenschappelijk onderzoek dat floaten een zeer gunstig effect heeft op het herstellen van de spieren en sportblessures na de trainingen. Ook worden er zeer goede en aantoonbare resultaten behaald op het gebied van bijvoorbeeld; pijnbestrijding, reuma, Parkinson en chronische nek en rugklachten zoals whiplash. Dit is wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast is je hele huid weer helemaal schoon en zacht, dit zal enkele dagen aanhouden. Als je na het lezen van deze tekst meer wilt weten over het onderwerp raad ik je aan om op de site van tcocon.nl te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *